MŰKÖDÉSI ELV

MŰKÖDÉSI ELV

A vírusok, baktériumok, penész, spórák, gombák stb. rohamosan növekedhetnek a nedves és sötét HVAC rendszerekben, és a légkondicionáló rendszereken keresztül elterjedhetnek az egész épületben, fertőzővé téve az Önök beltéri környezetét. A légcsatornába szerelt UV csírátlanító készülékeink, „repülés közben” inaktiválják a betegségeket okozó mikroorganizmusokat. A facility managereknek erősen mérlegelniük kellene ennek a technológiának az épületekbe történő beépítését.

 
Az UVB levegőfertőtlenítő Sticket egycsöves és kétcsöves családként különböző elektromos teljesítményű (36, 60 és 95 W) UV csövekkel és légcsatorna benyúlási hosszúsággal (195, 395 és 500mm) alakítottuk ki. Ezzel a rendszerrel rugalmasan tudunk alkalmazkodni a helyszíni adottságokhoz. A legkedvezőbb germicid, baktériumölő hatás eléréséhez a légcsatornában 2-2,5 m/s légsebesség a kívánalom. Egy kétcsöves Stick, légcsatornába történő beépítésének a képe:

A mikroorganizmusok elpusztításához általában 10–100 Ws/m² sugárzási dózisra van szükség, miközben az egyes organizmusok sugárzási érzékenysége nagyon eltérő. A D10 dózis érték 7 Ws/m² -től (Escherichia coli) akár 1000 Ws/m² (gomba) tartományig terjedhet. D10 értéknek nevezzük azt az UV-dózist, amely egy bizonyos kezdeti csíraszámot 90% -kal csökkent. Az UVC-sugárzás hatása a koronavírusokra ismert. A D10 dózis érték ezen vírusokra körülbelül 40 Ws/m².

Menu

Küldjön üzenetet!

Üzenetét elküldtük!
Kollégánk hamarosan jelentkezok Önnél.

A II. hullámban felelősen, közösen
– TUDJUK A MEGOLDÁST ! -Fertőtlenítő szolgáltatás!
Érdekel


;