MŰKÖDÉSI ELV

MŰKÖDÉSI ELV

A ventilátoros kivitelű R-FILTER UVH-50-es higiéniai légtisztító készülék hatékonyan ártalmatlanítja a beltéri levegőben található baktériumokat és vírusokat, illetve semlegesíti a szagokat. A légtisztítóban két technológia szinergikus hatása érvényesül.
PCO (PhotoCatalytic Oxidation), azaz fotokatalizátoros oxidáció:
A beépített ventilátorok által cirkuláltatott beltéri levegő a fotokatalizátor lemezeket érintve halad át a készüléken. A lemezeket UV fény világítja meg, melynek hatására a katalizátor lemezek aktiválódnak és igen reaktív hidroxil és szuperoxid ionokat hoznak létre. Ezek megtámadják a légszennyező anyagokat, mint a legtöbb szerves szennyezőt (baktériumokat, vírusokat, penészt és szagokat) és oxidáción keresztül megsemmisítik azokat.
UVGI (Ultraviolet Germicidal Irradiation), azaz ultraibolya germicid sugárzás:
Az alkalmazott germicid vagy baktériumölő lámpa speciális UV-C tartományú fényforrás. A rövid hullámú ultraibolya sugárzás a készülék UV-reaktorkamrájában roncsolja a mikroorganizmusok DNS-ét és RNS-ét, elpusztítva azokat. Az UV fény egyben a fotokatalizátor lemezek aktíválására is szolgál.

A TiO2 bevonatos felületen az alábbi légtisztítási folyamat zajlik:

A fenti TiO₂ bevonat egy olyan félvezető, melyet bizonyos hullámhosszú fénnyel megvilágítva elektronokat (e-) léptetünk ki a vezetési sávba, lyukakat (h+) hagyva a helyükön. A lyukak erős oxidáló, az elektronok erős redukáló hatást fejtenek ki. A levegő páratartalmából eredő vízből igen reaktív hidroxilgyökök (·OH) jönnek létre, míg a levegő oxigénjéből reaktív szuperoxid gyökök (·O2-) keletkeznek. A levegőben lévő szaganyagok elbomlanak, a mikroorganizmusok a DNS szerkezetük roncsolódása révén pedig elpusztulnak és belőlük csupán széndioxid és víz marad vissza, mely a megtisztult levegővel távozik. A titándioxid bevonat nem használódik el, tartósan működőképes marad.

Egy"metszeti" képen az illékony szerves vegyületek (VOC) elbontási folyamata:
Menu

Küldjön üzenetet!

Üzenetét elküldtük!
Kollégánk hamarosan jelentkezok Önnél.

A II. hullámban felelősen, közösen
– TUDJUK A MEGOLDÁST ! -Fertőtlenítő szolgáltatás!
Érdekel


;